Pakuriympit - hehtaarin paketti

Varastossa

Kuvaus

Tällä paketilla ymppäät 400 koivua - esimerkiksi 800ha kasvatusmetsässä ymppäät heikoimmat 400 runkoa, ja jätät parhaat ja parhailla paikoilla kasvavat 400kpl kasvamaan tukkipuuksi.

Pakkaus sisältää 1600 pakuriymppiä, 5 purkkia haavavahaa sekä poranterän.

Paketin tuotteet erikseen ostettuina 5322,40€

KÄÄPÄ Forest pakurikääpäympit ovat nopeasti kasvavaa, kotimaista Napsu -lajiketta. Pakurikääpä (Inonotus Obliquus) on koivun valkolahottajasieni, joka muodostaa erittäin paljon antioksidantteja sisältäviä pakurikasvannaisia.

Ymppimateriaalina käytämme spiraaliuraista koivupuutappia, joka on nimenomaisesti suunniteltu valmistamiseen. Kun sileä tai suoraan uritettu tappi naputellaan puuhun, sen pinnassa oleva rihmasto pyyhkiytyy pois. Spiraaliuraisen ymppitapin etuna on, että urien sisällä oleva rihmasto jää paikoilleen ja on valmiina leviämään nopeasti puuhun. Näin saavutamme paremman itävyyden.

Pakuri kasvaa elävässä koivupuussa. Suosittelemme valitsemaan rinnan korkeudelta vähintään 10cm levyisiä runkoja. Silloin puu on ehtinyt vahvistua niin paljon, että viljelyllä on edellytykset onnistua (koivu kestää pakurisienen rasituksen). Halkaisijaltaan 10-20cm leveisiin runkoihin suosittelemme 4 ymppiä per koivu. Suurempiin koivuihin suosittelemme 6-8 ymppiä.

Ymppää pakuri silloin kun päivälämpötilat ovat plussan puolella (keväästä syksyyn) ja mahlan juoksu ei ole voimakkaimmillaan. Keväisin voimakas mahlanjuoksu voi suihkauttaa ympit pois rei'istään.

Suosittelemme ymppäykseen erikoisporanterää: ympättäessä liian suuriin tai rosoisiin reikiin, reikään voi päästä epäpuhtauksia jotka heikentävät itävyyttä. Myymämme poranterät tekevät juuri oikean levyisen, syvyisen ja reunoiltaan siistin reiän.

Ymppäysreikä on syytä suojata epäpuhtauksilta ja kuivumiselta vahalla. Vaha sulaa pois ensimmäisten kuukausien tai vuosien aikana. Sen tavoitteena on suojata ymppiä ensimmäiset viikot, ennen kuin rihmasto on siirtynyt ympistä puuhun.

Toimitamme ympit kasvukaudella n. viikon kuluessa. Talviaikaan tehdyt tilaukset toimitetaan keväällä, huhti-toukokuussa. Ympit säilyvät jääkaapissa muutaman kuukauden. Säilytä jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön pari päivää ennen ymppäyksen aloittamista.