Metsän monimuotoisuus - istutuspaketti


Kuvaus

Metsän hyvinvointi palvelee sekä metsän eliöstöä että sen omistajaa. Suomen talousmetsissä on lahopuuta useimmiten 0-5 kuutiota hehtaarilla, kun luonnonmetsässä sitä olisi jopa 120 kuutiota. Istuttamalla tarkoin valittuja sienilajeja metsääsi luot metsään edellytyksiä terveen sienilajiston muodostumiselle.

Tiesithän että luonnon pölyttäjät pesivät lahopuussa? Lisäämällä metsääsi lahopuuta luot pesäpaikkoja pölyttäjile ja muille pieneliöille. Lahopuu sitoo metsässä kosteutta, vapauttaa maaperään ravinteita ja monipuolinen eliölajisto suojaa metsääsi esimerkiksi tuhohyönteisten äkilliseltä leviämiseltä.

Metsän monimuotoisuus - istutuspaketti sisältää 1300 sieniymppiä metsään istutettavaksi eli ympättäväksi. Lisäksi paketissa tulee mukana tarvikkeita: erikoisporanterä sekä haavavaha, joita tarvitaan työn suorittamiseen.


Istutuspaketti sisältää sieniä, jotka on tarkoin valittu tukemaan metsän ekosysteemiä, sen pieneliöitä ja tarjoavat lisäksi mukavaa havainnoitavaa sieniharrastajalle. Metsänomistaja voi valita ympättävät sienet kahdesta vaihtoehtoisesta kokoelmasta: joko pieneliöstöä parhaiten tukevia sieniä tai ruokasieniä, joista on metsän hyvinvoinnin lisäksi iloa myös paistinpannulla! Mikäli haluat maksimoida hyödyn pieneliöstölle ja lisäksi kerätä itse satoa, istuta metsääsi molemmat istutuspaketit!

Lue lisää esitteestä

Istutuspaketin kasvualustaksi tarvitset 4 nuorehkoa koivua (halkaisija rinnan korkeudelta n. 10-20cm). Jätä koivuihin korkeat kannot - näihinkin istutetaan sieniä! Rungot sahataan yhteensä 24ksi metrin mittaiseksi pölkyksi (siis 6 pölkkyä per runko), jotka ympätään täyteen monimuotoisuutta tukevia sieniä.